Devils naar halve finale na winst in Lichtstad

Ahoud Devils Nijmegen heeft de halve finale van de play-offs in de Eredivisie bereikt. Levi Houkes scoorde drie keer en had twee assists in de 8-4 zege voor Nijmegen, dat nu moet afwachten wie de tegenstander is in de volgende ronde.

Eindhoven maakte het Nijmegen voor ruim 1200 toeschouwers wederom lastig, maar moest uiteindelijk toch buigen voor een ploeg met veel scorend vermogen en de mogelijkheid op ieder moment toe te slaan. En een team met een sterke goalie. Kemphanen kreeg met een penaltyshot de kans om op 4-4 te komen, maar Tomislav Hrelja stopte de poging en leverde daarmee een vitale bijdrage aan de overwinning van Nijmegen. 

Ten opzichte van vrijdag verwelkomde Kemphanen zijn topscorer Niels Lemans terug, terwijl Eric  Hoogvliets nog ontbrak bij Nijmegen. Een vroege powerplay leek de ideale kans voor Nijmegen om het initiatief te pakken, maar kreeg in plaats daarvan het deksel op de neus via een shorthanded goal van Karlis Andersons. Natuurlijk niet de start waar Devils op had gehoopt.

Nog voor het einde van de periode stond Nijmegen echter op voorsprong. Eerst was het Eef Gerritsen met zijn eerste treffer tijdens deze powerplay, vervolgens vervolgde Levi Houkes zijn sterke wedstrijd van vrijdag om Devils voor het eerst op voorsprong te brengen. Een voorsprong die Nijmegen in het restant van het duel niet meer uit handen zou geven.

Houkes completeerde zijn hattrick in de tweede periode met twee goals, waarvan eentje shorthanded. Via goals van Lemans en vrijwel tegen het einde van de periode de tweede van Andersons hield Eindhoven het echter wel spannend. Nijmegen kreeg niets cadeau van wat op dat moment nog de regerende kampioen in de Eredivisie was.

De slotperiode was daarna voor Nijmegen, dat in de eerste tien minuten via Aaron McLeod en twee goals van Mitch Bruijsten, waarvan eentje fraai voorbereid door McLeod. Stan Jatczak deed weliswaar nog iets terug voor Kemphanen, maar een treffer in de slotminuut van Renzo van Brink maakte aan alle twijfels een einde. Nijmegen heeft de halve finales van de play-offs bereikt.

Wie de tegenstander wordt, is nog niet bekend. In de andere series in de halve finales staan Amsterdam, Leeuwarden en Zoetermeer op voorsprong, maar in deze series worden de tweede wedstrijden pas op zondag gespeeld.  

Leave a comment

Sign Up

Word lid van onze online community en blijf op de hoogte van al het nieuws en  aankomende wedstrijden of sportevenementen!