Devils haalt punt in thriller in Utrecht

Ahoud Devils Nijmegen was dichtbij de zege in Utrecht, maar verloor uiteindelijk een zinderende ontmoeting in overtime. Eef Gerritsen had een goal en een assist in de uiteindelijke 3-2 nederlaag tegen Dragons.

Coach Ray Gallagher was na afloop van het duel tevreden over zijn manschappen. Hij was vooral tevreden over de discipline in het duel. Devils liep tijdens de wedstrijd maar op tegen één straf. ‘De ontmoeting van vorige week tegen Amsterdam moeten we maar snel vergeten. Ik vind dat we vandaag een goede wedstrijd hebben gespeeld, die uiteindelijk door een van de beste spelers in de competitie in overtime wordt beslist. Hierop kunnen we verder bouwen.’

De coach van Nijmegen wijst daarbij naar de Canadees Brock Montgomery, die na iets minder dan twee minuten spelen in de extra tijd vanaf de zijkant de sterk keepende Maarten Naeff wist te kloppen om het bonuspunt in eigen huis te houden. Bij Devils ontbraken de geschorste Mitch Bruijsten, eerste van vier duels, en Floris Vooren (1 wedstrijd) bij het startsignaal.

Nijmegen had vooral in de openingsfase duidelijk het betere van het spel, waarbij Utrecht af en toe dankbaar naar de eigen goalie, Zachary Levac, kon kijken omdath ij zijn team voor een achterstand had behoed. Daarna ontspon zich een gelijkopgaand duel, waarbij beide teams kansen kregen, maar uiteindelijk het venijn in de staart zat.

Na dik 44 doelpuntloze, maar aantrekkelijke, speelminuten bracht Derek Knetter met een handig passje Eef Gerritsen in positie, die zijn schaatskwaliteiten gebruikte om de defensie van Utrecht te snel af te zijn en vervolgens ook de goalie van Utrecht kansloos te laten, 0-1 voor Nijmegen.

Shorthanded goal

Niet alleen Nijmegen speelde een gedisciplineerde wedstrijd, dat gold ook voor de tegenstander. Op die manier was het niet alleen een oerspannend, maar over het algemeen ook fair gespeeld duel. Toen aanvaller Tim Kok tien minuten voor tijd tegen een straf aanliep, pas de tweede powerplay voor Devils, leek dat een uitgelezen kans voor Nijmegen om het duel definitief naar zich toe te trekken.

Het liep anders af. De in het Canadese Toronto geboren Matt Caranci rondde een prachtige schaatsactie af met een minstens zo goede afronding voor de shorthanded gelijkmaker. Daarmee was de stand in het duel dus weer in evenwicht en konden beide teams opnieuw beginnen.

Daarbij was het weer Nijmegen dat als eerste toesloeg en zo voor de tweede keer in de wedstrijd op voorsprong kwam. Voor de tweede keer in het duel liet Gerritsen zien dat hij aalvlug is en het was Jakub Corba die zijn tweede van het seizoen scoorde. Ook deze voorsprong bleef echter maar kort in de boeken staan. Francis Wilkes werkte vallend de puck achter Naeff om de overtime noodzakelijk te maken.

Devils staat met 7 punten uit 4 wedstrijden op dit moment op de vijfde plaats in de Eredivisie. Daarin zijn Leewarden en Zoetermeer na vijf wedstrijden nog ongeslagen. Dat geldt ook voor Utrecht, maar die ploeg verspeelde dus tegen Nijmegen voor het eerst dit jaar een punt.

Ahoud Devils Nijmegen speelt komende vrijdagavond om kwart over acht in het eigen Triavium tegen Unis Flyers Heerenveen.

 

 

Leave a comment

Sign Up

Word lid van onze online community en blijf op de hoogte van al het nieuws en  aankomende wedstrijden of sportevenementen!