Door Wout van der Hoef

Dit weekend staat in het teken van de opening van het seizoen voor de gehele Nijmegen Devils vereniging. Op zaterdag staat een toernooi voor de U12 op het programma en een oefenwedstrijd voor het Eerste divisieteam. Zondag volgen de toernooien voor de U14 en U17, gevolgd door de officiële presentatie van het AHOUD Devils BeNe-League team en aansluitend om 19.30 uur een oefenwedstrijd tegen Amsterdam.

Wij vroegen hoofdcoach Josh Mizerek om terug te kijken naar de eerste weken tot en met het programma van dit weekend. Daar kwam een prachtig en verrassend verhaal uit dat we hier zonder aanpassingen weergeven. We zullen voorafgaand aan zijn antwoorden wel een korte vertaling geven, maar vergeet vooral niet zijn eigen teksten te lezen.

Josh omschreef zijn teksten en taalgebruik op zijn eigen wijze, en dat is mooi. “ I know I ‘spew’ a bit in English. But it is in my nature to touch on some of these things.”

Voordat we beginnen, pakken we er de rode draad even uit.

Aan het einde van het seizoen 2015-2016 waren wij als bestuur en Josh er snel uit dat we een tweede seizoen met elkaar verder gingen en Josh zelfs een optie heeft voor een derde seizoen. Een van onze vragen was of Josh behoefte had aan een import speler. Daarin was hij duidelijk en hij verklaarde liever met jonge Nederlandse spelers door te gaan en te groeien. Hij blij, wij blij.

Het wegvallen van Eef Gerritsen jr was wel even een tegenvaller, maar moeilijker nog werd het toen Harry Verdonschot, René Vugts, Nick de Jong, Pim Vinke en Stijn IJkhout afscheid namen, en Willem Gloudemans met een voorste kruisband blessure voorlopig buitenspel staat.

Ondanks een aantal niet-geslaagde pogingen om Nederlandse spelers van elders naar Nijmegen te halen, blijft Josh rustig. Vanuit het Eerste divisieteam geeft hij een groep spelers de kans om zich te bewijzen voor de vrijgekomen plaatsen. Zijn letterlijke tekst willen we nu al even flink onderstrepen:

Josh: “If 5 players leave then that opens the door for guys to step up and earn those spots. My hope is guys are prepared to battle for those spots and not inherit them.”